У категорії матеріалів: 178 Показано матеріалів: 81-90 |
Сторінки: « 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 17 18 » |
Сортувати по:
Даті ·
Назві ·
Рейтингу ·
Коментарям ·
Переглядам
Михайло
КОРЕЦЬКИЙ
фінансовий аналітик, м. Ужгород
Ольга
МОНТЕЦЬКА
Визначено місце бюджетування в процесі
управління підприємством, визначено функції, які воно виконує в системі
менеджменту, дана класифікація бюджетів суб’єктів господарювання та обґрунтовані основні
процедури щодо їх формування.
Ключові
слова: бюджетування,
управлінський облік, менеджмент, суб’єкти господарювання.
|
Віктор
КОВАЛЬЧУК
доктор
технічних наук,
професор
кафедри економіки, організації та управління підприємствами,
декан
економічного факультету,
Криворізький
технічний університет
Тетяна
КОВАЛЬЧУК
кандидат
технічних наук,
доцент
кафедри вищої математики,
Криворізький
технічний університет
Проаналізовано діяльність добувних
підприємств України з виробництва та реалізації залізовмісткої продукції.
Встановлені взаємозв’язки геолого-технологічних і економічних показників
розробки та збагачення залізної руди. Запропоновано економіко-математичну
модель оптимізації якісних та об’ємних показників виробництва товарної
продукції, яка дозволяє покращити збутову політику підприємства.
Ключові
слова: якість,
товарна продукція, гірничо-збагачувальний комбінат, збут.
|
Оксана КИКУШ
викладач
,
Тернопільський
комерційний інститут
Розглянуто проблеми технічного оснащення та
переозброєння світлотехнічних підприємств. Визначено принципи ефективного
використання та нарощування експортного потенціалу
Ключові
слова: технічне
переозброєння, експортний потенціал, стан підприємства.
|
Зоя КАЛІНІЧЕНКО
кандидат економічних наук, доцент,
Донецький національний технічний університет
Розкрито сучасні підходи до управління структурою
прибутку й капіталу, відображення фінансових результатів у звітності
підприємств, удосконалення інформаційного забезпечення й прийняття рішень.
Ключові
слова: леверидж,
прибуток, капітал, інтегровані підприємства.
|
Євген ІОНІН
доктор
економічних наук, професор,
завідувач
кафедри «Економічний аналіз господарської діяльності»,
Донецький
національний університет
Розглянуто
питання аналізу оборотності активів в умовах використання методу
нарахувань. Доведено необхідність при розрахунку оборотності, в цих умовах,
корегування на зміну залишків дебіторської заборгованості.
Ключові
слова: економічний
аналіз, оборотність активів, доходи, виручка, майновий потенціал, кругообіг
коштів.
|
Катерина
ВОЛОШИНА
кандидат
економічних наук,
доцент
кафедри менеджменту та ринкових відносин,
Криворізький
технічний університет
Віталіна
КОМІРНА
кандидат
економічних наук,
доцент
кафедри менеджменту та ринкових відносин,
Криворізький
технічний університет
Розглядаються основні ознаки
платоспроможності, її теоретична сутність, значення та завдання, розкрито
основні підходи до оцінки платоспроможності підприємства, використання яких
сприятиме удосконаленню фінансового управління.
Ключові слова: фінансова діяльність, платоспроможність,
ліквідність, заборгованість.
|
Олена ВИНОГРАДОВА
доктор
економічних наук, доцент,
професор
кафедри міжнародної економіки,
Донецький
національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського
Інна ВЕРЕІТІНА
здобувач кафедри
міжнародної економіки,
Донецький національний
університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського
Розглянуто особливості
аналітичної оцінки діяльності корпорацій. Запропоновано показники, які є
найбільш доцільними та об’єктивними для аналітичної оцінки ефективності
корпоративного управління.
Ключові
слова: корпоративне
управління, ефективність управління, аналітична оцінка.
|
Неля ВАНДЯК
кандидат
економічних наук,
доцент
кафедри аграрного бізнесу,
Тернопільський
національний економічний університет
Розглянуто зміст поняття «якість», складові,
що її визначають, основні рівні якості продукції. Обґрунтовано причини незадовільної
якості продуктів харчування та запропоновано шляхи забезпечення високої якості
продукції. Досліджено механізм впровадження системи менеджменту якості на
харчових підприємствах відповідно до вимог міжнародних стандартів.
Ключові
слова: харчова
промисловість, продукти харчування, якість, управління якістю, система
менеджменту якості, споживач, сертифікат.
|
Ольга БУДНІК
кандидат
економічних наук,
ДВНЗ
«Державний агроекологічний університет», м. Житомир
Розглянуто основні тенденції функціонування
сільськогосподарських підприємств Житомирщини на основі дослідження ЗАТ
«Новоград-Волинський м’ясокомбінат». Виявлено, що до стратегічних напрямів
діяльності слід віднести підвищення репутації фірм шляхом використання основних
складових маркетингу мікс.
Ключові
слова: маркетинг,
комплекс маркетинг. товарна політика, організація збуту, комунікації, імідж
підприємства.
|
Ольга БРЕЖНЄВА-ЄРМОЛЕНКО
старший
викладач кафедри економічної теорії,
Дніпродзержинський
державний технічний університет
Досліджено
тенденції розвитку сучасного стану інноваційних підприємств. Розроблено модель
управління інтелектуально-інноваційною діяльністю малого підприємства, яка
визначає основні напрямки формування і реалізації конкурентоспроможності
продукції.
Ключові слова: інтелектуальний капітал,
інноваційні витрати, інноваційна продукція, прогнозування, модель
управління.
|
|